Gesmoorde grietfilet met boerenkool

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Fileer de grieten en snijd de filets los van het vel. Dit kun je ook al aan de specialist op de vloer vragen. Leg telkens 2 filets half over elkaar, smeer lichtjes in met gladde mosterd en kruid rijkelijk met zout en peper. Houd apart.
  2. Schep een handje met boerenkool op een bord, besprenkel lichtjes met olijfolie en hussel goed door elkaar.
  3. Plaats in de magnetron en verwarm 30 seconden op vol vermogen. Hussel opnieuw door elkaar en blijf verwarmen tot krokante chips zijn ontstaan. Kruid lichtjes met een snufje zout.
  4. Verwarm een klontje roomboter in een hapjespan en smoor de boerenkool kort. Kruid met zout en peper.
  5. Leg er de gekruide grietfilets op en blus af met de witte wijn. Dek direct af met een deksel en laat zo’n 6 minuten smoren.
  6. Warm ondertussen de saus op.
  7. Dresseer de gesmoorde boerenkool met de gepocheerde grietfilet op het bord en lepel er de saus langs. Garneer de vis met de krokante boerenkoolchips.

Ingrediënten

  • 2 hele grieten (of tarbort) of 8 kleine grietfilets (of tarbotfilets)
  • 2 tl gladde mosterd
  • scheutje olijfolie
  • 800 g gesneden boerenkool
  • klontje roomboter
  • 1 glas witte wijn
  • 8 el mosterd-mierikswortelsaus
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 oktober 2020