Glas in lood

Gang
Hapje Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Doe de suiker met het water in een steelpan en laat koken tot alle suiker volledig is opgelost. Optioneel kun je de suikerstroop nog kleuren met kleurstof voor een nog spannender effect.
  2. Maak het fruit schoon en schaaf met behulp van de mandoline in dunne plakjes.
  3. Bekleed de roosters van een dehydrator met bakpapier of een passende siliconen mat.
  4. Leg er een plakje fruit op en smeer dun in met de suikersiroop.
  5. Nu kun je volop gaan variëren, door er meerdere laagjes fruit van te maken en zo een patroon te krijgen of door het te bestrooien met goud- of zilverpoeder.
  6. Plaats in de dehydrator en laat op 60 °C of stand 2 minimaal 6-9 uur drogen, afhankelijk van de dikte van je glas in lood.
  7. Neem van het papier als het nog warm is en laat dan volledig afkoelen.

Tip Deze techniek is op vrijwel iedere soort fruit toepasbaar. Speel er volop mee en maak op die manier je eigen glas in lood.

Ingrediënten

  • 1 dl water
  • 100 g kristalsuiker
  • stevig vers fruit naar keuze, denk aan mango, ananas, appel, peer, carambola, kiwi
  • optioneel: eetbaar zilverpoeder of goudpoeder
  • optioneel: kleurstof

Publicatie datum: 15 oktober 2020