Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe de suiker met het water in een steelpan en laat koken tot alle suiker volledig is opgelost. Optioneel kun je de suikerstroop nog kleuren met kleurstof voor een nog spannender effect.
Maak het fruit schoon en schaaf met behulp van de mandoline in dunne plakjes.
Bekleed de roosters van een dehydrator met bakpapier of een passende siliconen mat.
Leg er een plakje fruit op en smeer dun in met de suikersiroop.
Nu kun je volop gaan variëren, door er meerdere laagjes fruit van te maken en zo een patroon te krijgen of door het te bestrooien met goud- of zilverpoeder.
Plaats in de dehydrator en laat op 60 °C of stand 2 minimaal 6-9 uur drogen, afhankelijk van de dikte van je glas in lood.
Neem van het papier als het nog warm is en laat dan volledig afkoelen.
Tip Deze techniek is op vrijwel iedere soort fruit toepasbaar. Speel er volop mee en maak op die manier je eigen glas in lood.
Ingrediënten
1 dl water
100 g kristalsuiker
stevig vers fruit naar keuze, denk aan mango, ananas, appel, peer, carambola, kiwi