Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng de kippenlever met de jenever en tijm. Bestrooi met het colorozozout en naar smaak zwarte peper. Zet afgedekt enkele uren in de koelkast. Schep tussendoor een keer om.
Verhit de boter en bak hierin de venkel met de sjalot, venkelzaad en knoflook in circa 10 minuten gaar.
Laat de kippenlever uitlekken. Bak de kippenlever met de venkel en sjalot nog 10 minuten op hoge stand, zodat de lever net gaar is en bruin aan de buitenkant. Schep alles in een keukenmachine en laat 10 minuten afkoelen. Voeg de crème fraîche toe en draai er een gladde mousse van. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de mousse in een kom, strijk de bovenkant glad en bedek met een dun laagje olie. Laat afkoelen in de koelkast.
Roer de (gestolde) olie door de mousse, proef nog een keer en voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer de kippenlevermousse met geroosterd brood en bestrooi met een heel klein beetje jeneverbes (anders wordt het te sterk) en dille. Serveer er plakjes Foie Royale bij met daarop een schepje gekonfijte vijgen.