Klassieke gnocchi met salieboter en pecorino

Gang
Bijgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Was de aardappels grondig, maar schil ze niet.
  2. Kook de aardappels in het geheel volledig gaar in gezouten water waar een halve bos salie aan toegevoegd is. Controleer met een scherp mesje of de aardappels gaar zijn.
  3. Giet af, laat uitwasemen en pel voorzichtig de nog warme aardappels.
  4. Prak de aardappels zo fijn mogelijk of wrijf ze door een passe-vite of pureeknijper.
  5. Meng de aardappelpuree met de bloem en kneed tot een deeg. Voeg er het ei aan toe, kneed nog even door en kruid met zout en peper.
  6. Rol dikke worsten van het deeg en snijd in stukjes. Druk er kort in met een vork voor een mooi patroon en laat 20 minuten rusten.
  7. Klaar de roomboter terwijl het deeg rust. Voeg er de rest van de salie aan toe. Laat 15 minuten trekken en kruid eventueel nog lichtjes met zout en peper. Verwijder de salie voor het gebruik.
  8. Breng een pan met gezouten water aan de kook en schep er de gnocchi in. Laat koken tot de gnocchi boven komen drijven en wacht nog heel even.
  9. Schep uit het water en laat uitlekken.
  10. Verwarm een beetje van der salieboter in een pan en bak er kort aan beide kanten de gnocchi in. Schep in diepe borden.
  11. Lepel er rijkelijk de salieboter overheen.
  12. Schaaf er nog wat pecorino overheen, kruid met versgemalen peper en garneer eventueel met saliechips.

Tip

  • Frituur enkele blaadjes salie in hete olie als een krokant garnituur bij het gerecht.
  • Je kunt verse groene kruiden door het deeg doen voor extra smaak en kleur.

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappels
  • 150 g tarwebloem
  • 1 ei
  • 6 el goede roomboter
  • ½ bos salie
  • pecorinokaas
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 oktober 2020