Potstickers van rode kool met pittige appelcompote

Een knipoog naar de Aziatische dumplings, maar dan gevuld met klassiek gesmoorde rode kool. De appeltjes erbij geserveerd als pittige compote

Gang
Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de rode kool schoon en snijd ragfijn.
  2. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Verwarm een scheutje olie in een ruime pan en fruit er de rode kool in aan.
  4. Blus af met groentebouillon en voeg de appelstroop, een scheutje azijn en speculaaskruiden toe. Voeg ⅓ van de appelblokjes toe. Dek de pan af met een deksel en laat ongeveer een uurtje zachtjes smoren. Kruid eventueel met zout en peper. Neem aan het einde van de kooktijd de deksel weg, zodat het vocht kan verdampen.
  5. Doe de rest van de appelblokjes in een steelpan, voeg het citroensap en de -rasp, de chilisaus en de rozijnen toe. Snijd de rode peper fijn en voeg eveneens toe.
  6. Laat op een laag pitje smoren tot de appel mooi zacht is geworden. Schep in een schaaltje.
  7. Leg de wontonvellen naast elkaar op een snijplank en smeer de randjes lichtjes in met water.
  8. Schep een mooi hoopje rode kool in het midden van de velletjes en vouw dicht waarbij je de puntjes telkens naar elkaar toeknijpt, zodat het een getande rand krijgt.
  9. Breng in een pan water aan de kook, plaats een bolzeef op de pan en leg er voorzichtig de potstickers in. Dek af met een doek en laat de potstickers 5 minuten stomen.
  10. Neem uit de pan. Verwarm een scheutje olie in een antiaanbakpan en bak de potstickers mooi goudbruin en krokant op 1 kant. 11. Serveer met de pittige appelcompote.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ¼ rode kool
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 dl groentebouillon
  • 2 flinke el appelstroop
  • scheutje rodewijnazijn
  • 3 elstarappels
  • 1 tl speculaaskruiden
  • ½ rode peper
  • 2 el sweet chilisaus
  • 1 el rozijnen
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 12 wontonvellen
  • scheutje zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 oktober 2020