Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit 20 g boter en bak hierin de bloemkool 5 minuten. Blus af met 150 ml melk en stoof alles in 10 minuten gaar. Houd apart.
Smelt de rest van de boter en meng de bloem erdoor. Roer alles door elkaar en laat op een lage stand paar minuten garen, maar niet kleuren. Schenk in 1 keer de rest van de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg de bleekselderij, laurier, sjalot, 1 teen knoflook en het stukje foelie toe en laat op zeer lage stand zachtjes 15 minuten garen.
Zeef de saus door een grove zeef. Pureer de gare bloemkool en het vocht en meng met de bechamelsaus. Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Kook intussen de pasta beetgaar in ruim water met flink wat zout.
Blancheer de boerenkool 3 minuten in water met zout. Laat uitlekken. Maal de boerenkool met de koolzaadolie, walnoten, overige knoflook en overige kaas tot een dikke pesto (verdun indien nodig met wat pastawater). Proef en breng op smaak met peper en zout.
Laat de pasta uitlekken en meng met de bloemkoolbechamel, besprenkel met de pesto en rasp er eventueel nog wat kaas over.