Saté van kwartelborst

Saté van kwartelborst, oosterse paddenstoelen, minicourgette en kroepoek van rode curry.  

Gang
Hoofdgerecht Hapje Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng 1 eetlepel rietsuiker met 1 eetlepel karamelsiroop.
  2. Marineer de kwartel met de sat.mix en druppel het rietsuikercaramelmengsel hieroverheen. Zet 24 uur in de koelkast.
  3. Snijd de minicourgette in dunne plakjes.
  4. Snijd de kwartelfilets in gelijke delen en rijg ze aan satéprikkers.
  5. Bak de spiesjes in een gourmetpannetje tot deze gaar en mooi goudbruin zijn.
  6. Frituur intussen de kroepoek op 180°C totdat de kroepoek komt bovendrijven, dit duurt ongeveer 1 minuut.
  7. Bak in een ander pannetje de paddenstoelen aan, voeg de plakjes courgette toe en bak deze mee.
  8. Blus af met een beetje woksaus en laat meeverwarmen.
  9. Verkruimel 50 gram cashewnoten en strooi deze als laatste over de paddenstoelen.
  10. Dresseer het spiesje op het pannetje met paddenstoelen en leg hier de kroepoek bovenop.

Ingrediënten

  • 4 kwartelfilets met vel
  • Satémix
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el karamelsiroop
  • Luxe paddenstoelenmix
  • Apollo woksaus
  • 4 minicourgettes
  • 50 g cashewnoten
  • Kroepoek rode curry

Publicatie datum: 15 oktober 2020