Sous-vide gegaarde knolselderij met knolselderij-jus en -puree

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de knolselderij in kwarten. Houd 1 kwart apart en snijd de overige 3 grof. Verhit de olie en bak hierin de knolselderij met de ui goed bruin. Bak de prei, knoflook, champignons en tomatenpuree een paar minuten mee. Blus af met de rode wijn en zoveel water tot alles onder staat. Voeg de laurier en tijm toe en kook de jus 1 uur.
  2. Zeef de jus en laat het vocht nog 1 uur indampen. Proef en breng op smaak met zout.
  3. Pureer 2 van de sous-vide knolselderij met de hazelnootolie en druk alles door een zeef. Breng de puree op smaak met peper en zout.
  4. Snijd het resterende kwart verse knolselderij met een mandoline in dunne reepjes. Meng met de mosterd en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de overige sous-vide knolselderij horizontaal in zo dun mogelijke plakken.
  6. Verdeel de knolselderijpuree over 4 borden en verdeel hierover de knolselderijplakken. Besprenkel met 3 eetlepels jus en verdeel de knolselderijreepjes erover. Bestrooi met de noten en de kruiden en serveer.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij, geschild
  • 1 grote ui, gehalveerd
  • 1 kleine prei, in ringen
  • 1 bol knoflook, gehalveerd
  • 10 champignons, grof gesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 150 ml rode wijn
  • 1 laurierblad
  • 4 takjes tijm
  • 5 plakken sous-vide gegaarde knolselderij
  • 6 el hazelnootnolie
  • 1 el grove mosterd
  • 4 el olijfolie met een iets scherpe smaak
  • 1 el geroosterde pistachenoten, grof gehakt
  • 1 el geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • paar takjes dragon, de blaadjes geplukt
  • paar takjes kervel, de blaadjes geplukt

Publicatie datum: 15 oktober 2020