Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de knolselderij in kwarten. Houd 1 kwart apart en snijd de overige 3 grof. Verhit de olie en bak hierin de knolselderij met de ui goed bruin. Bak de prei, knoflook, champignons en tomatenpuree een paar minuten mee. Blus af met de rode wijn en zoveel water tot alles onder staat. Voeg de laurier en tijm toe en kook de jus 1 uur.
Zeef de jus en laat het vocht nog 1 uur indampen. Proef en breng op smaak met zout.
Pureer 2 van de sous-vide knolselderij met de hazelnootolie en druk alles door een zeef. Breng de puree op smaak met peper en zout.
Snijd het resterende kwart verse knolselderij met een mandoline in dunne reepjes. Meng met de mosterd en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de overige sous-vide knolselderij horizontaal in zo dun mogelijke plakken.
Verdeel de knolselderijpuree over 4 borden en verdeel hierover de knolselderijplakken. Besprenkel met 3 eetlepels jus en verdeel de knolselderijreepjes erover. Bestrooi met de noten en de kruiden en serveer.