• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Bereidingswijze

  1. Doe de suiker met het water in een ruime steelpan en laat koken tot alle suiker volledig is opgelost.
  2. Voeg de noten toe aan de suikerstroop en laat deze op een hoog vuur ongeveer 10-15 minuten koken in de siroop. De noten dienen de stroop echt volledig te hebben opgenomen.
  3. Giet op een zeef, laat uitlekken en afkoelen.
  4. Verhit de friteuse met schone olie tot 165 °C en frituur er de noten mooi goudbruin in.
  5. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met een snufje zout en de gewenste specerijen. Bevat de mix al zout, dan hoeft dit niet meer toegevoegd te worden.

Wij maakten de volgende combinaties:

  • Hazelnoten met roze himalayazeezout
  • Cashewnoten met ‘zoeteaardappelspecerijen’
  • Pecannoten met zwart zeezout en gerookt paprikapoeder
  • Macadamianoten met baharatspecerijen

Tip

Je kunt volop spelen met de noten die je gebruikt en daarin ook volop experimenteren met verschillende soorten specerijen.

Ingrediënten

  • 2 dl water
  • 300 g kristalsuiker
  • 250 g noten (pecan, hazelnoot, walnoot, cashewnoot, macadamia)
  • 1 tl specerijenmix naar keuze
  • snufje zout

Publicatie datum: 15 oktober 2020