Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Dep de vis droog, controleer op graten en snijd grof. Maal de vis met de tamarindepasta, limoenrasp, kurkuma, korianderzaad en rawit in een keukenmachine fijn en voeg zout naar smaak toe. Schep de koriander en de rijst erdoor en laat in de koelkast minstens 1 uur stevig worden.
Verhit intussen voor de chutney 1 eetlepel olie en bak hierin de zaadjes met de rawit circa 5 minuten. Neem uit de pan. Verhit de overige olie in dezelfde pan en bak hierin de ui in circa 15 minuten gaar en lichtbruin. Voeg de tamarindepasta, de tomatenpuree en het limoensap toe. Meng de specerijen erdoor en pureer alles met een staafmixer. Meng de koriander erdoor en breng op smaak met zout.
Snijd voor de chilidip het vruchtvlees van de komkommer in fijne brunoise. Bereid de babyloempia’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel het vismengsel in 12 porties en maak er kleine burgers van (voeg wat panko toe als het te vochtig is). Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de viskoekjes in circa 6 minuten gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de viskoekjes met de chutney en de babyloempia’s met de chilidip.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
Viskoekjes:
300 g roodbaarsfilet (MSC), zonder vel
1 tl tamarindepasta
rasp en sap van 1 limoen
1 tl kurkuma
1 tl gemalen korianderzaad
evt. 1 rawit, zeer fijngesneden
4 takjes koriander, fijngehakt
100 g gekookte zwarte rijst
10 el zonnebloemolie
evt. panko
Chutney:
2 el zonnebloemolie
1 tl korianderzaad
1 tl mosterdzaad
1 rawit, zeer fijngesneden
2 rode uien, gesnipperd
1 el tamarindepasta
2 el tomatenpuree
4 takjes koriander, fijngehakt
Chilidip:
¼ komkommer, zaadjes verwijderd.
4 takjes koriander, fijngehakt
1 el ongezouten pinda’s of cashewnoten, fijngehakte