Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit 2 eetlepels boter in een stoofpan en bak hierin het vlees op hoog vuur in 5 minuten rondom aan. Bestrooi het vlees met zout en peper en haal het uit de pan.
Verhit de overige boter in de pan en roerbak hierin de sjalotten, winterpeen en pastinaak circa 3 minuten. Voeg de kruiden, de specerijen en het bier toe. Schep het vlees weer terug in de pan en breng het geheel aan de kook. Stoof met het deksel op de pan het vlees in circa 3 uur zacht en helemaal gaar. Schep af en toe om en voeg indien nodig wat heet water toe.
Voeg de laatste tien minuten de prei toe en breng de stoof op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Meng intussen alle ingrediënten voor het deeg en voeg een flinke snuf zout toe.
Schep de vulling in een ovenschaal en verwijder de kruidentakjes, laurierblaadjes en kruidnagels.
Maak een dakje van het deeg en smeer dit eventueel in met een beetje eigeel. Bak de pie in 20 minuten af in een oven van 200°C.