Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook de rijst en laat afkoelen. Snijd de tempeh in dunne reepjes en marineer met de helft van de boemboe. Laat een half uur afgedekt staan. Meng de kokos met de kurkuma, komijn en vliespinda’s en rooster in een droge pan ongeveer 4 minuten. Zet apart.
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de prei kort. Voeg de taugé toe en warm heel even door. Meng met de rijst.
Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de tempeh 5 minuten op hoge stand knapperig.
Verhit de overige olie en bak hierin de gember met de overige boemboe 5 minuten. Voeg de ketjap toe en laat afkoelen. Roer los met limoenrasp en -sap en wat water.
Verdeel de ‘nasi’ over de blaadjes sla, bestrooi met de tempeh, seroendeng, komkommer, bosui en emping. Geef de ketjapdressing erbij.
Tip
Voor een niet vegetarische versie kun je de tempeh vervangen door kippendijfilet in dunne reepjes. Marineer deze ook in de helft van de boemboe en bak in circa 15 minuten gaar.