Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Laat de suiker in etappes karamelliseren. Voeg op het laatst de roomboter toe en meng dit tot een homogene massa. Verdeel de karamel over de bakvormen (houd een klein beetje achter).
Dresseer de appelschijven over de karamel. Verdeel de rest van de karamel over de appel en zet 20 minuten in een oven van 150°C.
Meng de bloem met de poedersuiker en een snuf zout. Verkruimel dit samen met de koude boter tot een grove kruimel. Voeg langzaam het water toe, tot het deeg bij elkaar komt. Laat even rusten.
Bestuif het deeg en het werkblad met bloem en rol hierop het deeg voorzichtig uit tot een dikte van 3 mm. Prik het in en steek er twee cirkels uit ter grootte van de bakvormen.
Leg het deeg over de gegaarde appel en stop de randen in. Verhoog de oventemperatuur naar 180ºC en bak hierin de tarte Tatin circa 20 minuten. Laat even afkoelen.
Plaats een bord ondersteboven op de tarte Tatin en draai hem om. Serveer met een quenelle crème fraîche.