Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Reuzengarnalen met vanille-curry

Stel eens je eigen signature currymix samen. De garnalen in dit gerecht zijn gekruid met een verfijnde mix van onder meer venkel- en korianderzaad, witte en roze peper, kruidnagel, foelie en gember. Ze worden samen met gehalveerde limoenen en vanillemerg gebakken. Met kokosmelk, vissaus en garnituur erbij is dit gerecht helemaal af.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rooster alle specerijen in een droge pan 1 minuut en maal het vervolgens in een vijzel grof. Dep de garnalen droog en bestrooi met een ongeveer eenderde van dit mengsel (gebruik de rest voor andere gerechten met bijvoorbeeld vis of kip).
  2. Verhit de olie en bak hierin de garnalen op niet te hoge stand in circa 6 minuten gaar. Keer regelmatig. Bak de limoenen (op het snijvlak) en de vanille inclusief het merg mee.
  3. Neem de garnalen uit de pan als ze bijna gaar zijn en zet apart. Breng de kokosmelk in dezelfde pan aan de kook. Knijp de limoenen erboven uit en schraap de aanbaksels los. Laat iets inkoken en breng op smaak met vissaus, wat zout en peper.
  4. Schep de garnalen terug in de pan en warm alles kort door zodat de garnalen net gaar zijn. Serveer met rijst en een simpele tomatensalade van gemengde tomaten, bosui en kruiden.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 tl venkelzaad
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl roze peper
  • 1 kruidnagel
  • 1 stukje foelie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 12 reuzengarnalen (black tiger 6-8), ontdooid
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 limoenen, gehalveerd
  • 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd en het merg eruit geschraapt
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl vissaus
  • gemengde tomaten, naar eigen inzicht
  • bosui, naar eigen inzicht
  • verse groene kruiden, naar eigen inzicht

Publicatie datum: 15 januari 2021