Tomaten steak tartare

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Plisseer de tomaten, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in brunoise. Bak de shiitake en breng op smaak met peper en zout. Laat de kappertjes uitlekken en frituur ze in een laagje zonnebloemolie van 220°C totdat ze uitgebruist zijn.
  2. Verhit een beetje olie en myoteer hierin de vadouvan. Meng de vadouvan daarna met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng alle ingrediënten voor de saus en pureer met een staafmixer mooi glad.
  4. Maak de gesneden tomaat op smaak met de saus, peper en zout en dresseer dit met behulp van de serveerring. Serveer de shiitake, de kappertjes en de mayonaise erbij.

Ingrediënten

  • 10 tomaten
  • 80 g shiitake, in plakjes
  • 80 g groene olijven, in plakjes
  • 60 g kappertjes
  • zonnebloemolie, om in te frituren
  • ½ tl vadouvan
  • 40 ml mayonaise

Tartaarsaus

  • ½ sjalot, grof gesneden
  • 15 g cornichons, grof gesneden
  • 15 g kappertjes, grof gesneden
  • 1 el sojasaus
  • enkele druppels azijn
  • enkele druppels tabasco
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl tomatenketchup
  • 15 g eigeel
  • 1 el bieslook, grof gesneden
  • 1 el peterselie, grof gesneden
  • olie, naar eigen inzicht
  • Extra: serveerring naar keuze

Publicatie datum: 15 januari 2021