• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Aspergerolletje met brie

Krokant bladerdeeg gevuld met groene en witte asperges, brie en honing.

8 stuks Hapje

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Schil de witte asperges, snijd er de harde onderkant af en snijd doormidden. Snijd nu in de lengte in vieren.
  3. Snijd de onderkant van de groene asperges.
  4. Snijd het deeg in 8 rechthoeken en leg er de plakjes roombrie op. Verdeel er de witte en groene asperges over en kruid met zout en peper.
  5. Besprenkel met de honing en rol strak op tot rolletjes. Leg met de gevouwen kant naar beneden op een bakplaat.
  6. Smeer in met het losgeklopte ei en bestrooi met het amandelschaafsel.
  7. Bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant.

Wijntip

Château d'Anglès rosé (816723)

Ingrediënten

  • ½ pak Tante Fanny bladerdeeg
  • 4 witte asperges
  • 16 groene aspergetips
  • 8 plakjes roombrie
  • 8 flinke tl honing
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 tl amandelschaafsel
  • versgemalen peper
  • zout