• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Beenham van de basterd

Beenham op een Griekse pita met voorjaarsgroente en piccalillymayonaise.

4-6 personen Lunchgerecht Hapje

Bereidingswijze

  1. Steek de kamadobarbecue aan en stel deze in op 110 °C.
  2. Wrijf de ham rondom in met de rub en kneed de kruiden er zeer goed in.
  3. Leg de ham in de kamado en laat 3 uur zachtjes garen. Neem vervolgens uit de barbecue, pak in met aluminiumfolie en plaats nog 1 uur terug op de barbecue.
  4. Kook ondertussen beide soorten azijn, het water en de suiker op met de gehalveerde rode peper. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
  5. Maak de miniwortels en de asperges schoon en snijd in de lengte doormidden. Leg in het lauwwarme zoetzuur.
  6. Schaaf de radijsjes op de mandoline en leg in ijskoud water, zodat ze mooi knapperig worden.
  7. Rooster de pistachenoten gedurende 8 minuten in de oven van 180 °C en hak grof.
  8. Verwarm de pitabroden om en om op de barbecue.
  9. Snijd de broodjes open en vul met een beetje salade. Snijd de beenham in dunne plakken en leg op de sla.
  10. Spuit er een beetje mayonaise op en verdeel er de gemarineerde groenten over. Bestrooi met de pistachenoten.

Wijntip

Domaine Cattin Pinot Blanc (139793)

Biertip

Sierra Nevada Pale Ale (143410)

Ingrediënten

  • 1 beenham
  • 30 g barbecuerub
  • 50 ml sushiazijn
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 ml natuurazijn
  • 50 ml water
  • ½ rode peper
  • 80 ml piccalillymayonaise
  • 8 Griekse pita’s
  • 80 g mesclun salade
  • 8 witpuntradijzen
  • 8 miniwortels gemengd
  • 6 groene asperges
  • 20 g pistachenoten