Gazpacho van rode biet

Gazpacho van rode biet met knapperige groente.

Gang
Voorgerecht Hapje Lunchgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Zorg ervoor dat de gazpacho ijskoud is.
  2. Schil de gele en de chioggiabiet en snijd in mooie blokjes. Blancheer kort in gezouten water en koel terug.
  3. Snijd de appel en de komkommer eveneens in mooie blokjes.
  4. Kruid de plantaardige room met versgemalen peper en zout.
  5. Schenk de gazpacho in diepe borden en leg er speels de blokjes groente op. Garneer met topjes ghoa cress.
  6. Lepel er de room langs en druppel er nog een beetje olijfolie bij.

Ingrediënten

  • 6 dl gazpacho van rode biet
  • 4 flinke el plantaardige room
  • ¼ gele biet
  • ¼ chioggiabiet
  • ¼ komkommer
  • ½ grannysmithappel
  • enkele topjes ghoa cress
  • 2 el goede olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2021