Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd met een scherp mes het stevige, witte vet uit de ribeye en snijd het vlees verder open. Bestrooi met de helft van de BBQ-rub, peper en zout.
Rol het vlees op en bind goed op met slagerstouw, zodat een rollade van gelijke dikte ontstaat.
Bestrooi rondom met de rest van de rub en kneed in het vlees.
Verwarm de roomboter tot deze begint te kleuren en braad er rondom het vlees in aan tot het gelijkmatig en mooi gekleurd is. Leg op een ovenschaal en steek er een kernthermometer in.
Plaats in de voorverwarmde oven en laat braden tot een kerntemperatuur van 50°C. Laat rusten voor het aansnijden.
Kook ondertussen de gewassen aardappels in water met een snuf zout volledig gaar. Giet af en snijd net voor het serveren doormidden. Lepel er de pesto over.
Schil de meiraapjes, snijd naar eigen inzicht en smoor ze beetgaar in een flinke klont roomboter met een klein scheutje water. Voeg er de tijm en de peterselie aan toe en kruid met zout en peper.
Verwarm de saus.
Trancheer de rollade en serveer met de aardappels, de groente en de roomsaus.