Gebraden buffelrollade met meiraap en geprakte aardappel

Gebraden buffelrollade met gesmoorde meiraapjes, geprakte aardappel met kruiden en truffelroomsaus.

Gang
Voorgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 125°C.
  2. Snijd met een scherp mes het stevige, witte vet uit de ribeye en snijd het vlees verder open. Bestrooi met de helft van de BBQ-rub, peper en zout.
  3. Rol het vlees op en bind goed op met slagerstouw, zodat een rollade van gelijke dikte ontstaat.
  4. Bestrooi rondom met de rest van de rub en kneed in het vlees.
  5. Verwarm de roomboter tot deze begint te kleuren en braad er rondom het vlees in aan tot het gelijkmatig en mooi gekleurd is. Leg op een ovenschaal en steek er een kernthermometer in.
  6. Plaats in de voorverwarmde oven en laat braden tot een kerntemperatuur van 50°C. Laat rusten voor het aansnijden.
  7. Kook ondertussen de gewassen aardappels in water met een snuf zout volledig gaar. Giet af en snijd net voor het serveren doormidden. Lepel er de pesto over.
  8. Schil de meiraapjes, snijd naar eigen inzicht en smoor ze beetgaar in een flinke klont roomboter met een klein scheutje water. Voeg er de tijm en de peterselie aan toe en kruid met zout en peper.
  9. Verwarm de saus.
  10. Trancheer de rollade en serveer met de aardappels, de groente en de roomsaus.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 800 buffelribeye
  • 2 flinke el BBQ-rub
  • 2 el roomboter
  • 4 vastkokende aardappels
  • 4 meiraapjes
  • 2 takjes tijm
  • 4 el verse pesto
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 bakje truffelroomsaus
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2021