• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Pie met pulled beef

Britse pie gevuld met pulled beef stoofvlees, walnoten, wortel en zilveruitjes.

Tussengerecht Bijgerecht 4 personen Lunchgerecht

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  2. Schil de wortel, snijd in dunne plakjes en fruit aan in een beetje roomboter. Voeg de grof gehakte walnoten en zilveruitjes toe en fruit nog 5 minuten. Neem van het vuur en meng met het stoofvlees.
  3. Vet 4 ronde steekringen in met een beetje boter.
  4. Steek 4 grote plakken van het deeg uit en bekleed er de binnenkant en de bodem van de ringen mee. Vul met het stoofvlees en dek af met een passend plakje deeg.
  5. Smeer de bovenkant van het deeg in met een beetje losgeklopt ei en plaats in de voorverwarmde oven.
  6. Bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm.

Tip

  • Met de kant-en-klare pulledbeef- vulling van Meesterschap van het Huis maak je deze pie in een handomdraai (123904).

Wijntip

Domaine Bott First Flight Syrah (013704)

Biertip

Brouwerij ‘t IJ PaasIJ (713873)

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny quichedeeg
  • ½ winterwortel
  • 2 el walnoten
  • 2 el uitgelekte zilveruitjes
  • 320 g pulled beef stoofvlees
  • 1 losgeklopt ei
  • klontje roomboter