• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Salad roll van paksoi en kip

Salad roll van geroosterde kipdijfilet met mango en paksoi.

Voorgerecht 4 personen Lunchgerecht Hapje

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipdijfilet in stukjes en marineer met de helft van de miso gedurende ongeveer 2 uur.
  2. Snijd 4 mooie bladeren van de paksoi en houd apart. Snijd de rest in dunne reepjes.
  3. Snijd de mango in julienne en houd apart.
  4. Rooster de gemarineerde kipdijfilet in een beetje olie tot deze mooi goudbruin is gebakken, neem uit de pan en snijd heel fijn.
  5. Rooster in de pan waarin zojuist de kip is gebakken de reepjes paksoi met een lepel miso. Kruid eventueel met zout en peper. Meng met de mango en gesneden kipdijfilet.
  6. Week de rijstvellen in water tot ze zacht zijn. Haal uit het water en dep goed droog.
  7. Leg de rijstvellen naast elkaar op de werkbank en leg er de achtergehouden bladeren paksoi op. Smeer in met een beetje miso.
  8. Verdeel er de groente over en bestrooi met de cashewnoten. Rol strak op en snijd voor het serveren schuin doormidden.

Wijntip

L'Auberge du Périgord Sauvignon Blanc (127778)

Ingrediënten

  • 2 kipdijfilets
  • 2 flinke el miso yuzu
  • 1 paksoi
  • 4 rijstvellen
  • ½ mango
  • 2 el geroosterde cashewnoten
  • scheutje zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout