• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Saladetoren van rabarber, chioggia- biet en waterkers

Saladetoren van rabarberlinten met chioggiabiet, waterkers en een dressing van vijgen en aceto balsamico.

Voorgerecht 4 personen Lunchgerecht Hapje

Bereidingswijze

  1. Trek de draden van de rabarber en snijd er de onder- en de bovenkant vanaf. Schaaf voorzichtig 1 stengel in lange linten met behulp van een mandoline. Snijd de andere stengel in dunne plakjes.
  2. Marineer de linten en de stukjes apart van elkaar 20 minuten in wat vinaigrette.
  3. Schaaf de chioggiabiet in dunne plakken, steek rond uit en voeg toe aan de rabarberstukjes. Laat marineren.
  4. Snijd de verse vijgen in vieren.
  5. Snijd de drogere onderkant van de waterkers, pluk grof en voeg er de rabarberstukjes en de chioggiabiet aan toe. Maak aan met de vinaigrette waarin de groente is gemarineerd. Kruid eventueel met zout en peper.
  6. Dep de rabarberlinten droog met een stukje keukenpapier en bekleed er de binnenkant van ringen mee.
  7. Vul met de salade en leg er nog wat plakjes chioggiabiet en de verse vijgen op. Besprenkel met een beetje dressing en neem voorzichtig de ring weg.

Wijntip

Feudi di San Gregorio Fiano di Avellino (088641)

Biertip

Brouwerij Kees Spring Blossom (142842)

Ingrediënten

  • 2 stengels rabarber
  • 1 chioggiabiet
  • 1 bos waterkers
  • 2 verse vijgen
  • 1 dl vinaigrette van vijgen en aceto balsamico
  • versgemalen peper
  • zout