• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Vegan chocolate cake

Een veganistische chocoladetaart met framboos en plantaardige slagroom.

Nagerecht 1 stuks

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een springvorm aan de binnenkant in. Bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Meng in de keukenmachine voorzichtig de bloem, het cacaopoeder, het vanillemerg, de bakpoeder en beide soorten suiker.
  3. Meng in een kom het water en de olie met elkaar en voeg dit beetje bij beetje toe aan het bloemmengsel. Laat mengen tot een mooi beslag.
  4. Schep in de springvorm en bak in ongeveer 30 minuten af. Controleer met een prikker of deze schoon uit het deeg komt.
  5. Laat de cake iets afkoelen, verwijder de vorm en snijd in de lengte in vier plakken.
  6. Verwarm voor de ganache de room tot aan het kookpunt, neem van het vuur en los er de chocolade in op. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en klop vervolgens luchtig met behulp van een handmixer.
  7. Klop de slagroom stijf met een handmixer. Prak de frambozen en meng door de room. Breng de room verder op smaak met de frambozensiroop.
  8. Smeer 1 plak cake in met de helft van de ganache en druk er her en der amarenakersen in. Sprenkel er een beetje van de aanhangende siroop overheen.
  9. Leg er een tweede plak cake op en smeer deze in met een mooie laag van de frambozenroom.
  10.  Leg er een nieuwe plak cake op en smeer deze ook in met ganache en garneer met enkele kersen en siroop.
  11. Leg er de laatste plak cake op en smeer nu de boven- en zijkant strak in met een mooie laag frambozenroom.
  12. Garneer met de rest van de kersen en de frambozen. Schep de gesmolten chocolade in een spuitzakje en druppel dit over de taart. Laat een uurtje opstijven in de koelkast en snijd dan in punten.

Wijntip

Mas Amiel Maury Vintage (392350)

Biertip

Liefmans Fruitbier (140148)

Ingrediënten

  • 125 g frambozen
  • 150 g amarenakersen
  • 150 g gesmolten Inaya chocolade
  • frambozensiroop


Voor de cake:

  • 280 g gezeefde bloem
  • 60 g cacaopoeder
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 140 g bruine basterdsuiker
  • 140 g kristalsuiker
  • 3 dl water
  • 180 g zonnebloemolie
  • merg van 1 vanillestokje


Voor de ganache:

  • 200 g plantaardige room
  • 200 g Inaya chocolade
  • Voor de frambozenroom:
  • 25 cl plantaardige slagroom
  • 125 g verse frambozen
  • frambozensiroop