Churrasco van Iberico Secreto

Secreto aan het zwaard geroosterd met chimmichurri.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor met een directe zone van ongeveer 170 graden.
  2. Pof de zoete uien ongeveer 35 minuten op de barbecue, zodat ze mooi zacht worden.
  3. Pel voor de chimichurri de gepofte zoete uien en doe ze samen met de grof gehakte verse kruiden, een flinke scheut olijfolie, de peper en de gekonfijte citroen in de keukenmachine.
  4. Draai tot een grof mengsel en verfris met het limoensap, de -rasp en de azijn. Kruid eventueel met zout en peper.
  5. Bestrooi de secreto met de rub en wrijf de kruiden goed in het vlees.
  6. Rijg het vlees aan een churrasco zwaard.
  7. Leg op het rooster van de barbecue en laat in ongeveer 15-20 minuten roosteren. Het vlees dient net gaar te zijn.
  8. Draai tussendoor telkens om, zodat het niet verbrand.
  9. Snijd het vlees aan tafel met een scherp mes van het zwaard af en serveer met de afgekoelde chimmichurri.

Ingrediënten

  • 700 g Iberico secreto
  • 4 el rub Lemon Twist
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Voor de chimmichurri:

  • 2 zoete witte uien
  • ¼ gekonfijte citroen
  • ½ jalapeñopeper
  • ¼ bos verse oregano
  • ¼ bos verse koriander
  • sap en rasp van ½ limoen
  • flinke scheut olijfolie
  • scheutje rode wijnazijn
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 april 2021