• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gegrilde hertenkotelet met bospeen en saus van bramen

Op de barbecue gegrilde kotelet van hert met geroosterde bospeen en krachtige saus met bramen.

Hoofdgerecht 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor met een directe zone van ongeveer 180 graden en een indirecte zone van 150 graden.
  2. Schil de bospeen en laat een beetje van het loof zitten. Snijd dikkere exemplaren in de lengte doormidden.
  3. Kruid de bospeen met een scheutje olijfolie, limoenrasp, peper en zout.
  4. Leg naast elkaar op de indirecte zone en laat in ongeveer 25 minuten mooi beetgaar roosteren. Knijp er net voor het serveren een beetje limoensap over.
  5. Reduceer voor de saus de kalfsjus met de rode wijn en de helft van de bramen tot minimaal de helft. Voeg er de rest van de bramen aan toe en kruid eventueel met versgemalen peper en een snufje zout.
  6. Kruid de hertenkoteletten rijkelijk met fleur de sel en versgemalen peper en leg ze op de directe zone van de barbecue.
  7. Laat grillen tot ze loslaten van het rooster, draai een kwartslag en laat nog enkele minuten roosteren. Draai om en grill de andere kant op dezelfde manier.
  8. Neem van de barbecue, laat even rusten en serveer met de bospeen en de krachtige saus.

Wijntip

Adema red 2017 (88140)

Biertip

La Trappe Quadrupel (659383)

Ingrediënten

  • 4 st. hertenkotelet
  • 4 tl Smokey Goodness Beefalicious bbq-rub
  • 1 bos bospeen
  • 4 dl kalfsjus
  • 2 dl rode wijn
  • 250 g bramen
  • scheutje olijfolie
  • sap en rasp van ½ limoen
  • versgemalen peper
  • fleur de sel