Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor met een hitteschild, zodat je indirect kunt garen en breng de temperatuur naar ongeveer 160-170 graden.
Snijd de aardappels doormidden of in vieren en snijd de venkels in grove stukken. Snijd de citroen in plakjes. Haal de knoflookteentjes los, maar pel ze niet.
Doe de aardappels met de venkel, de citroenplakjes, de knoflook en de tijm in een grote braadslede en kruid met zout, versgemalen peper en een scheut citroenolie.
Plaats in de barbecue, sluit de deksel en laat ongeveer 15 minuten roosteren. Schep tussendoor een keer om.
Leg de groente iets meer aan de zijkant en leg de gemarineerde kip in het midden van de braadslede.
Steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van de bout, sluit de deksel en laat garen tot een kerntemperatuur van 70 graden.
Snijd de kip aan tafel uit en serveer met de aardappels en de venkel.