• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Geroosterde kip van de barbecue met aardappel en venkel

Garlic Chicken van de barbecue met roseval aardappel, venkel en citroen.

Bijgerecht Hoofdgerecht 2-4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor met een hitteschild, zodat je indirect kunt garen en breng de temperatuur naar ongeveer 160-170 graden.
  2. Snijd de aardappels doormidden of in vieren en snijd de venkels in grove stukken. Snijd de citroen in plakjes. Haal de knoflookteentjes los, maar pel ze niet.
  3. Doe de aardappels met de venkel, de citroenplakjes, de knoflook en de tijm in een grote braadslede en kruid met zout, versgemalen peper en een scheut citroenolie.
  4. Plaats in de barbecue, sluit de deksel en laat ongeveer 15 minuten roosteren. Schep tussendoor een keer om.
  5. Leg de groente iets meer aan de zijkant en leg de gemarineerde kip in het midden van de braadslede.
  6. Steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van de bout, sluit de deksel  en laat garen tot een kerntemperatuur van 70 graden.
  7. Snijd de kip aan tafel uit en serveer met de aardappels en de venkel.

Wijntip

Marea de Leyda, Pinot Noir (137869)

Biertip

Boon Oude Geuze (103100)

Ingrediënten

  • 1 hele kip Garlic Speciaal
  • 600 g roseval aardappels
  • 2 st. venkel
  • 1 citroen
  • 6 takjes tijm
  • 1 bol knoflook
  • scheutje citroenolie
  • versgemalen peper
  • zout