Iberico Ribfingers

Low&Slow gegaarde ribfingers met een glaze van whisky.

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bestrooi het vlees met de rub en kneed goed door elkaar, zodat de rub overal zit.
  2. Verwarm de barbecue voor en plaats er een hitteschild in, zodat je indirect kunt garen. Breng de temperatuur naar 140 graden en voeg wat rookhout toe aan de kooltjes.
  3. Leg het vlees netjes op het rooster en laat ongeveer 70 minuten zachtjes garen. Draai tussendoor een paar keer om.
  4. Meng ondertussen de barbecuesaus met de whisky en de appelsap en smeer er de ribfingers mee in.
  5. Draai om en smeer nogmaals in zodat alle kanten lekker bedekt zijn met de lak. Laat op deze manier ongeveer 15 minuten garen en lak telkens als je het vlees omdraait.

Ingrediënten

  • 800 g Iberico ribfingers
  • 3 el BBQ-rub Garlic Lover
  • 1 dl barbecuesaus
  • 1 borrelglaasje whisky
  • 1 borrelglaasje appelsap

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 april 2021