Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng in een pan rustig de slagroom aan de kook met de suiker, steranijs, kaneel, citroenschil, vanillestokje en -merg. Laat op lage stand circa 15 minuten trekken. Kook intussen de artisjok in water met zout en het citroensap in 6 minuten gaar. Giet de artisjok af.
Week de gelatine in koud water. Roer de bloem met een paar eetlepels melk tot een glad mengsel, voeg er dan 100 ml melk aan toe en verwarm op lage stand. Knijp de gelatine uit en los op in het melkmengsel. Haal van de warmtebron.
Zeef het roommengsel boven de melk en roer alles door elkaar. Meng de artisjok erdoor en pureer alles glad in een blender. Passeer door een zeef. Verdeel het over de omgespoelde vormpjes en laat circa 2 uur opstijven in de koeling.
Stort de panna cotta op borden. Meng het anijspoeder met de poedersuiker en bestuif de panna cotta hiermee. Serveer er wat bramen bij.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
500 ml slagroom
150 g suiker
1 steranijs
1 snuf kaneelpoeder
sap van 1 citroen
schil van 1 partje citroen, alleen het geel
1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd en het merg eruit geschraapt