Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Los 20 gram zout op in de wijn. Leg het vlees in een kom en schenk de wijn erover. Voeg laurier, peperkorrels en jeneverbessen toe en zet alles 2 dagen afgedekt in de koeling. Keer het een paar keer om.
Breng het vlees in de wijn aan de kook en kook op zeer lage stand in circa 1,5 uur gaar. Keer het vlees af en toe. Laat afkoelen en snijd in plakken van 3 cm. ‘Pluk’ het vlees zodat je stukjes krijgt met een structuur die lijkt op tonijn uit blik. Schenk de olijfolie erover.
Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en bak ze op hoge stand 4 minuten. Keer een paar keer om. Zet apart. Bak de paprika en ui in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut. Blus af met de wijn en de azijn. Voeg de aubergine toe en stoof alles nog 10 minuten op lage stand. Voeg honing naar smaak toe. Laat alles afkoelen en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de venkelstelen in plakjes en blancheer ze. Verdeel de groenten over borden of een schaal. Verdeel de ‘tonijn’ erover en besprenkel met wat van de ‘tonijn’-olie. Strooi de kappertjes erover en garneer met de venkelplakjes.