Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Week de kikkererwten een nacht in koud water. Laat uitlekken in een vergiet en spoel ze af. Hak de kikkererwten en kidneybonen in een foodprocessor en voeg alle overige ingrediënten behalve de zonnebloemolie en de pitabroodjes. Draai tot een dikke en fijne massa ontstaat. Verdeel in 10 porties en vorm daar kleine burgers van.
Meng voor de gemarineerde ui de suiker met een snuf zout, de azijn en 35 ml water. Leg de ui een half uurt n dit mengsel. Roer af en toe.
Bak de falafel in de zonnebloemolie op 170°C in 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de falafel met de ui, (verwarmde) pitabroodjes, yoghurtdip en ingemaakte pepers.
Yoghurt, tahin en munt dip
Meng 2 fijngehakte teentjes knoflook met de ragfijn gesneden blaadjes van 4 takjes munt, de fijngehakte schil van ¼ gepekelde citroen, 100 g Griekse yoghurt, 1 eetlepel tahin en ½ tl komijnpoeder. Breng op smaak met zout en peper.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
Falafel:
150 g gedroogde kikkererwten
100 g kidneybonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
10 takjes bladpeterselie, de blaadjes fijngehakt
10 takjes koriander, fijngehakt
4 bosuitjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
snuf kaneelpoeder
1 tl zout
½ tl gerookt paprikapoeder
1 tl bakpoeder
1,5 liter zonnebloemolie
4 pitabroodjes
Gemarineerde ui:
1½ tl fijne suiker
35 ml appelciderazijn
1 rode ui, in dunne halve plakjes
Garnering:
yoghurt-tahin-munttdip (zie extra recept), naar wens