Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Gemarineerde aubergine en courgette met ricotta salata
Gemarineerde aubergine en courgette met ricotta salata
Gang
BijgerechtVoorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingswijze
Snijd de aubergines in plakken van 1 cm. Breng 1 liter water met de azijn, suiker en 1 eetlepel zout aan de kook. Kook de aubergine in 5 minuten gaar. Laat uitlekken.
Verhit 50 ml olie en fruit hierin de knoflook met de rode peper en de rozemarijn 5 minuten. Laat afkoelen en meng met de rest van de olie. Leg wat aubergine in een weckpot en schep er wat olie op. Herhaal tot de aubergine op is en volledig bedekt met olie. Zet 2 dagen afgedekt in de koeling zodat de smaken intrekken. Laat voor gebruik op keukentemperatuur komen en uitlekken.
Snijd de babycourgettes in de lengte doormidden en bestrijk met wat van de aubergineolie van. Gril in een hete grillpan 2 minuten op de snijkant.
Verdeel de uitgelekte aubergine naar smaak over borden en leg de baby-courgette erbij. Schaaf de courgette op de mandoline en verdeel met de tomaat over de borden. Besprenkel met wat van de olie. Verdeel er ricotta over en bestrooi met hazelnoot. Breng verder op smaak met peper en zout. Garneer met basilicum en Cress. Lekker met wat brood of als bijgerecht bij een barbecue.
Tip
De olie die overblijft van de ingemaakte aubergines is heerlijk als basis voor dressings.