Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schep de yoghurt in een schoongespoelde en uitgewrongen theedoek in een zeef boven een kom en laat 12 uur in de koeling uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen in de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd de pompoen daarna in plakken van een halve centimeter. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel over een bakplaat en rooster in 25 minuten goudbruin en gaar. Leg de chorizo de laatste 5 minuten bij de pompoen. Bestrooi de laatste paar minuten met de pompoenpitten en rooster ook nog even mee.
Pureer intussen de geroosterde paprika met de knoflook, cayennepeper en tomatenpuree. Schep het amandelschaafsel en de overige olijfolie erdoor. Laat even staan en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de lauwwarme pompoen over borden. Schep er hangop en paprikasaus bij. Leg er voor wat pittigheid wat Daikon Cress bij.
Tip Lekker als lunch of als bijgerecht. Maar met linzen, kikkererwten of quinoa en een hand rucola maak je er ook heel eenvoudig een maaltijdsalade van.