Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Gnocchi van aardappel en porcini met gerookte eend en bottarga
Gnocchi van aardappel en porcini met gerookte eend en bottarga
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingswijze
Kook de aardappels in 20-25 minuten gaar. Laat ze uitdampen en iets afkoelen. Pel ze zo heet mogelijk en pureer. Schep de puree op een werkblad en zeef de bloem en de porcini erboven (houd wat porcini achter voor garnering). Werk alles door elkaar en voeg het ei en een flinke snuf zout toe. Kneed tot een zacht deeg. Voeg als het te nat blijft meer bloem toe, maar kneed niet te lang, want dan worden de gnocchi taai.
Strooi wat griesmeel op het werkblad. Rol een deel van het deeg uit tot een rol van circa 1,5 cm doorsnede. Snijd in stukjes van 2-3 cm. Rol de stukjes over de bolle kant van een vork en laat ze op de plank met semolina vallen.
Kook de gnocchi in porties in ruim gezouten water tot ze komen bovendrijven. Zet apart.
Bak de shiitake in 10 gram boter in 5 minuten net gaar. Zet apart. Verhit de overige boter en bak hierin de gnocchi in circa 6 minuten zodat ze een bruin randje hebben en door en door warm zijn.
Meng de olijven en de gebakken shiitake door de gnocchi en verdeel over de borden. Verdeel de eend erover en bestrooi met de lavas. Besprenkel met de olijfolie, bestuif met het restje porcini-poeder. Rasp er de Parmezaanse kaas en bottarga over en serveer direct.