Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de linzen, tuinbonen en kikkererwten circa 5 minuten in wat olijfolie op lage stand. Snijd de asperges in 5 schuine delen en laat daarbij de kop heel. Blancheer de lamsoren 1 minuut en koel terug in ijswater. Snijd de appel ongeschild in julienne en besprenkel met limoensap. Meng de peulvruchten met de asperge, lamsoren, appel en de helft van de vadouvandressing.
Pocheer de kwarteleitjes met behulp van een borrelglaasje gedurende 2 minuten in water met zout en azijn, laat uitlekken op een doek en snijd indien nodig bij.
Dresseer de peulvruchten-aspergesalade met een kookring op het bord en druk zachtjes aan. Verdeel de frisée, aangemaakt met wat dressing, eroverheen. Leg de gepocheerde kwarteleitjes erop, sprenkel de overige dressing eromheen en bestrooi rondom met crispy quinoa. Garneer met cilindertjes van chioggiabiet.
Vadouvandressing
Snipper 1 sjalotje fijn en fruit deze samen met 2 theelepels vadouvan op lage stand in circa 3 minuten in 2 eetlepels olie (let op dat het niet verbrandt). Laat afkoelen en meng er met garde of staafmixer het sap van 1 limoen, 3 eetlepels pompoenpitolie, 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel honing door. Breng op smaak met zout en peper.