Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Los een ½ el zout op in 300 ml koud water en leg hierin de ui en champignon. Laat een half uur staan.
Meng de gember en peper met de komijn, koriander, kurkuma, bloem en bakpoeder. Voeg een mespunt zout toe en voeg roerend 75 ml koud water toe zodat een dik beslag ontstaat. Giet de ui en champignon af en knijp het water eruit. Roer de ui en champignon door het beslag.
Maak balletjes van het mengsel van ongeveer 25 gram, druk ze iets platter en frituur ze circa 6 minuten in de zonnebloemolie op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met koriander-muntchutney.
Koriander-muntchutney
Meng 2 teentjes knoflook, een fijngehakt stuk gember van 1 cm, 1 fijngesneden groene peper zonder zaadjes, 25 g fijngesneden koriander, 15 g fijngesneden muntblaadjes, 2 eetlepels kokosrasp, ½ theelepel bruine suiker en 2 theelepels tamarindepasta met 75 ml water.
Pureer glad met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
1 ui, in halve dunne plakjes
100 g gemengde paddenstoelen (champignons, oesterzwam), in plakjes