Mexican Style Loaded Nachos Luxe

Gang
Bijgerecht Hapje Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Verdeel de tortillachips over een mooie schaal.
  2. Laat de plakjes peper, de kidney beans en de maïskorrels afzonderlijk van elkaar goed uitlekken.
  3. Bak het gehakt in een klein druppeltje olie met de kruiden mooi rul en bruin. Neem van het vuur en laat even uitlekken.
  4. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen.
  5. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in mooie blokjes.
  6. Verdeel het gehakt met de pepers, de rode ui, de tomaat, de maïskorrels en de kidney beans over de tortillachips en plaats eventueel in de oven om lekker warm te worden.
  7. Warm de Doritos Nacho Cheese saus kort op in de magnetron of in een steelpannetje en trek mooie strepen over de tortillachips.
  8. Schep een mooie lepel van de Doritos Hot Salsa saus in het midden.
  9. Top verder met de zure room, de guacamole en topjes verse koriander.
  10. Garneer tenslotte met enkele partjes limoen.

“Je kunt deze Loaded Nachos zowel warm als koud serveren. Wil je de nachos warm serveren, plaats ze dan zonder laatste verse toppings (Doritos Nacho Cheese saus, Doritos Doritos Hot Salsa saus, guacomole, zure room en koriander) ongeveer 7 minuten in de voorverwarmde oven van 175 graden of plaats het 1,5 minuut in de magnetron op vol vermogen. Top net voor het serveren met de andere toppings.”

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 175-225 gram Doritos® Dippas Naturel 455g
  • 200 gram half-om-half gehakt
  • 1 el cajunkruiden
  • 2 tomaten
  • ¼ rode ui
  • 1 el zure room
  • 2 flinke el guacamole
  • ½ limoen
  • 4 takjes verse koriander
  • 2 flinke el ingelegde plakjes jalapeñopeper
  • 50 gram maiskorrels
  • 50 gram kidneybonen
  • 30 gram Doritos® Nacho Cheese saus
  • 30 gram Doritos® Hot Salsa saus

Publicatie datum: 01 juli 2022