- Was de mosselen grondig en haal er eventueel de gebroken schelpen uit en schelpen die niet sluiten.
- Snijd de venkel zeer fijn en verdeel over 4 kleine mosselpannetjes.
- Hak de peterselie grof en verdeel over de pannetjes. Verdeel er het bier over.
- Verdeel de mosselen over de pannetjes, kruid rijkelijk met versgemalen peper en sluit met een deksel.
- Breng aan de kook, schud om, breng nogmaals aan de kook, schud nog eenmaal om en breng de laatste keer aan de kook. Controleer of de schelpen goed openstaan.
- Frituur ondertussen de twister friet goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier en kruid lichtjes met een snufje zout.
- Serveer de mosselen met de twister friet en de tartaarsaus.
- 1.500 gram mosselen
- 1 kleine venkel
- 1/2 flesje La Chouffe
- ¼ bosje platte peterselie
- 600 gram twister friet
- 4 el tartaarsaus
- versgemalen peper
- snufje zout