Moules Frites

Bereidingswijze

  1. Was de mosselen grondig en haal er eventueel de gebroken schelpen uit en schelpen die niet sluiten.
  2. Snijd de venkel zeer fijn en verdeel over 4 kleine mosselpannetjes.
  3. Hak de peterselie grof en verdeel over de pannetjes. Verdeel er het bier over.
  4. Verdeel de mosselen over de pannetjes, kruid rijkelijk met versgemalen peper en sluit met een deksel.
  5. Breng aan de kook, schud om, breng nogmaals aan de kook, schud nog eenmaal om en breng de laatste keer aan de kook. Controleer of de schelpen goed openstaan.
  6. Frituur ondertussen de twister friet goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier en kruid lichtjes met een snufje zout.
  7. Serveer de mosselen met de twister friet en de tartaarsaus.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1.500 gram mosselen
  • 1 kleine venkel
  • 1/2 flesje La Chouffe
  • ¼ bosje platte peterselie
  • 600 gram twister friet
  • 4 el tartaarsaus
  • versgemalen peper
  • snufje zout