Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Ceviche van zeebaars, garnaal, octopus, hoja santa en aardbei
Ceviche van zeebaars, garnaal, octopus, hoja santa en aardbei
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingswijze
Gaar de octopus met zout, knoflook, laurier en een snuf zout sous vide (2 uur op 90°C).
Mix 60 gram aardbeien, vissaus, limoensap, wasabi, yuzu en een snuf zout met een staafmixer en voeg de hoja santa toe. Laat even staan en zeef na 20 minuten.
Snijd de octopus in dunne plakjes en meng ze met de blokjes zeebaars en garnaal. Voeg de gezeefde marinade toe en laat 10 minuten ‘garen’.
Snijd de overige aardbeien en de avocado in gelijkmatige stukjes.
Serveer de ceviche met de aardbei, avocado, rode ui, Ghoa Cress en gepofte rijst (Pof de wilde rijst, door deze te frituren op 200°C. en uit te laten lekken op keukenpapier. Zout de rijst na)
Ingrediënten
2 octopustentakels
3 tenen knoflook 2 blaadjes laurier
120 g rijpe aardbeien
75 g vissaus
sap van 5 limoenen
8 g wasabi
10 g yuzu
30 g hoja santa
200 g zeebaarsfilet, zonder vel, in blokjes van 1 cm
8 stuks blacktigergarnaal, schoongemaakt, in blokjes van 1 cm