Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit olie in een pan en fruit hierin de knoflook en uien. Voeg het vlees toe, bak het mooi bruin en breng op smaak met peper en zout. Voeg bier, azijn en 150 ml water toe en laat op lage stand trekken. Vouw de kruidnagel, jeneverbes en laurier in een koffiefilter, voeg toe aan het mengsel en laat 1 uur op lage stand trekken.
Voeg de groenten en zilveruitjes toe en laat het geheel nog een keer 30 minuten trekken.
Verwijder het kruidenbaaltje, voeg de ontbijtkoek en stroop toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en bindt met roux tot een dikke massa.
Laat afkoelen en maak er quenelles van. Vries ze licht aan zodat ze makkelijk te paneren zijn.
Paneer de quenelles door ze achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en een mengsel van panko en paneermeel te halen. Frituur de kroketjes in circa 3 minuten in frituurolie van 180°C goudbruin. Zet ze daarna nog circa 6 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.