Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maal de ui, paprika’s, knoflook, rode peper, oregano, paprikapoeder, rietsuiker, rasp en sap van citroen en limoen, laurier en olie in een blender fijn tot een nog net vloeibare massa (voeg als het te dik blijft wat water toe). Breng het mengsel op smaak met zout en voeg indien gewenst nog meer peper toe tot je een marinade hebt die hartig, zuur, zoet en zeker ook pittig is.
Snijd de coquelets bij het borstbeen door. Vouw ze open, druk ze plat en maak aan alle kanten wat inkepingen. Leg de coquelets in een schaal en meng met de marinade. Laat minimaal 3 uur marineren in de koeling.
Laat de coquelets op kamertemperatuur komen. Neem ze uit de marinade, veeg overtollige marinade weg (bewaar de marinade).
Stook de barbecue op en zet het rooster hoog boven de kolen. Vet het rooster in en leg de coquelets met de binnenkant naar beneden op het rooster. Gril alles in 25 minuten gaar. Keer regelmatig en blijf bestrijken met de marinade. Zorg ervoor dat het gaar wordt én mooi geroosterd. Stop de laatste minuten met bestrijken. Serveer direct, met partjes limoen.