Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bruschetta met gebakken paddenstoelen & kruidenolie
Bruschetta met gebakken paddenstoelen & kruidenolie
Bruschetta met sappige paddenstoelen en een verfijnde kruidenolie. Een perfect voorgerecht of borrelhapje!
Gang
Hapje
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het brood in plakken. Besprenkel de bovenkanten met zonnebloemolie. Rooster het brood ca. 10 min. op het rooster in het midden van de oven.
Verwijder ondertussen de harde steeltjes van het basilicum, de peterselie en de selderij en kook de kruiden 8 sec. in kokend water (blancheren). Giet af en koel ze meteen in koud water. Giet opnieuw af en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Doe de kruiden en 100 ml zonnebloemolie in de blender en pureer 30 sec. of doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de paddenstoelen in plakken. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer de bruschette met de ricotta en verdeel de paddenstoelen erover. Besprenkel met 2 el kruidenolie en garneer met de fijngesneden kruiden.