Bruschetta met gebakken paddenstoelen & kruidenolie

Bruschetta met sappige paddenstoelen en een verfijnde kruidenolie. Een perfect voorgerecht of borrelhapje!

Gang
Hapje

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het brood in plakken. Besprenkel de bovenkanten met zonnebloemolie. Rooster het brood ca. 10 min. op het rooster in het midden van de oven.
  2. Verwijder ondertussen de harde steeltjes van het basilicum, de peterselie en de selderij en kook de kruiden 8 sec. in kokend water (blancheren). Giet af en koel ze meteen in koud water. Giet opnieuw af en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Doe de kruiden en 100 ml zonnebloemolie in de blender en pureer 30 sec. of doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de paddenstoelen in plakken. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Besmeer de bruschette met de ricotta en verdeel de paddenstoelen erover. Besprenkel met 2 el kruidenolie en garneer met de fijngesneden kruiden.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 15 g verse basilicum
  • 15 g verse krulpeterselie
  • 20 g verse selderij
  • 200 g paddenstoelen
  • 250 g ricotta