Carpaccio van avocado en garnalen

Carpaccio van gemarineerde avocado en rauwe Argentijnse garnalen met limoen & sardientjes met dragonmosterd. Lekker te combineren met Kleine Zalze Chenin Blanc.

Gang
Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten 1 uur 30 minuten

Bereidingswijze | Huisgemaakt hapje | Carpaccio van gemarineerde avocado en rauwe Argentijnse garnalen met limoen

  1. Snijd de avocado doormidden en haal er de pit uit. Lepel het vruchtvlees uit de schil, maar zorg wel dat het heel blijft. Snijd in dunne plakjes.
  2. Snijd met een zeer scherp mes de Argentijnse garnalen in de lengte in dunne plakjes.
  3. Leg in een ondiepe schaal de avocado en de plakjes garnaal dakpansgewijs over elkaar, zodat een cirkel ontstaat. Maak op die manier 4 cirkels.
  4. Rasp er de schil van de limoen overheen en sprenkel er ook het limoensap en de gerookte olijfolie over uit.
  5. Kruid deze cirkels met peper en zout. Laat 1,5 uur marineren in de koelkast.
  6. Leg met behulp van een spatel de gemarineerde avocado en garnalen op het bord en verdeel er de tuinkers en de tobikokaviaar over. Lepel er ten slotte nog een beetje van de marinade overheen.

Bereidingwijze | kant-en-klaar hapje | sardientjes met dragonmosterd

  1. Haal de sardines uit de olie en dep ze droog met keukenpapier. Snijd voorzichtig in de lengte doormidden.
  2. Snijd met een scherp broodmes de crackers schuin doormidden.
  3. Leg er de gehalveerde sardines op en schep er de mosterd langs.
  4. Maal er wat zwarte peper overheen en garneer met een topje dragon.

Producten uit dit recept

Ingrediënten | huisgemaakt hapje | Carpaccio van gemarineerde avocado en rauwe Argentijnse garnalen met limoen

  • 1 avocado
  • 12 Argentijnse garnalen (gepeld)
  • 1 limoen
  • 2 tl gerookte olijfolie
  • ⅙ bakje tuinkers
  • 4 tl rode tobikokaviaar
  • versgemalen peper
  • zout

Ingrediënten | kant-en-klaar hapje | sardientjes met dragonmosterd

  • 4 sardines in olijfolie
  • 4 tl dragonmosterd
  • 4 lijnzaadcrackers
  • 4 topjes verse dragon

Publicatie datum: 16 november 2021