Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kaassoesjes met blauwaderkaas en karamel van Banyuls & saint flour met druiven en honing
Gang
Hapje
Aantal Personen
20-25 stuks
Bereidingstijd
40 minuten
Bereidingswijze | Huisgemaakt hapje | kaassoesjes met blauwaderkaas en karamel van Banyuls
Verwarm de oven voor op 185 °C.
Verwarm in een steelpan de melk met de roomboter tot het kookpunt en voeg er al roerende de tarwebloem aan toe. Blijf op een laag pitje enkele minuten roeren tot een deegbal is ontstaan en het begint te zweten.
Neem van het vuur en roer er 1 voor 1 de eieren doorheen. Zorg dat je snel blijft roeren, zodat de eieren niet gaan stollen.
Verkruimel de kaas en meng direct door het beslag als het nog warm is. Kruid de massa eventueel met versgemalen peper.
Schep de massa in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Spuit 20 mooie gladde bolletjes op een bakplaat met bakpapier of een bakmatje.
Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Neem uit de oven, leg op een rooster en laat afkoelen.
Kook ondertussen de kristalsuiker met de banyuls tot een karamel. Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen tot de vloeistof begint te stollen.
Haal de bovenkant van de soesjes voorzichtig door de karamel en leg ze met de karamel naar boven op een schaal.
Bereidingwijze | kant-en-klaar hapje | saint flour met druiven en honing
Snijd 8 mooie puntjes van de blauwaderkaas en leg op 4 kleine bordjes.
Snijd de druiven doormidden en schep in een kommetje. Voeg de honing toe en warm kort op in de magnetron.
Lepel de druifjes met de honing over de kaas en garneer met de bloemblaadjes.
Producten uit dit recept
Ingrediënten | huisgemaakte hapje | kaassoesjes met blauwaderkaas en karamel van Banyuls
125 ml melk
65 g roomboter
70 g tarwebloem
2 eieren
75 g Bleu d'Auvergne
125 g kristalsuiker
35 ml banyuls
versgemalen peper
zout
Ingrediënten | kant-en-klaar hapje | saint flour met druiven en honing