• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Hapjes bij La Trappe Isid’or

Gegratineerde oester met sabayon van Isid’or, groene asperge en geroosterde panko & Tomme blanche met sinaasappeljam

Gang
Hapje
Aantal personen
12 stuks

Bereidingswijze | Huisgemaakt hapje | Gegratineerde oester met sabayon van Isid’or, groene asperge en geroosterde panko

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C met de grillstand aan.
  2. Steek de oesters open en vang het vocht op. Houd apart.
  3. Haal de oesters los van de schelp, leg op een stukje keukenpapier en verwijder eventuele schelpresten.
  4. Snijd de aspergetips in stukjes en rooster kort in een klein druppeltje olijfolie in een antiaanbakpan tot ze net beetgaar zijn. Kruid met peper.
  5. Verdeel de asperges over de onderste schelphelften en leg er de oester op.
  6. Rooster het panko tot het goudbruin is in een droge pan en verdeel over de oesters.
  7. Breng een pan met water tegen de kook.
  8. Doe de eidooiers met het oestervocht en het bier in een kom die precies op de pan past. Kruid met versgemalen peper.
  9. Klop de massa au bain-marie op tot het begint te binden en de luchtbellen verdwenen zijn.
  10. Schep deze sabayon over de oesters en plaats onder de voorverwarmde grill. Laat gratineren tot de sabayon goudbruin kleurt.
  11. Dresseer op een schaal en garneer iedere oester met de borage cress.

Bereidingwijze | kant-en-klaar hapje | Tomme blanche met sinaasappeljam

  1. Snijd 8 mooie puntjes van de kaas en verdeel over 4 bordjes.
  2. Pel de clementine en haal de partjes los van elkaar. Verdeel de partjes over de kaas.
  3. Lepel er de jam bij en garneer met de tuinkers.

TipLeg de oesters op een schaal met grof zeezout, dan blijven deze mooi recht liggen.

Ingrediënten | huisgemaakte hapje | Gegratineerde oester met sabayon van Isid’or, groene asperge en geroosterde panko

  • 12 oesters 
  • 8 groeneaspergetips
  • 2 el panko
  • ½ flesje La Trappe Isid’or
  • 4 eidooiers
  • 1 bakje borage cress
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Ingrediënten | kant-en-klaar hapje | Tomme blanche met sinaasappeljam

  • 1 portie Tomme Blanche uit het kaas- en bierplateau
  • 4 tl sinaasappeljam
  • 1 clementine
  • enkele topjes tuinkers
Ale
La Trappe

Ale

8 flesjes x 33 cl
Sinaasappel jam, BIO
Heerlijkheid Mariënwaerdt

Sinaasappel jam, BIO

Pot 280 gram
Borage Cress
Koppert Cress

Borage Cress

Bakje 112,5 gram
Panko paneermeel
Zak 200 gram