• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Kalfsentrecote met cèpesmayonaise

Kalfsentrecote met cèpesmayonaise, enoki en tahoon cress & warme miniquiches

Gang
Hapje Amuse
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze | Huisgemaakt hapje | Kalfsentrecote met cèpesmayonaise, enoki en tahoon cress

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C.
  2. Kruid de entrecote en bak aan beide kanten mooi bruin in een scheutje olijfolie. Laat garen tot de gewenste cuisson en laat vervolgens rusten onder aluminiumfolie.
  3. Roer de aardappelpuree glad met het eiwit, aardappelzetmeel en sesamolie.
  4. Strijk zo dun mogelijk uit op een stuk bakpapier en bestrooi met het sesamzaad. Bak goudbruin in de voorverwarmde oven.
  5. Roer de Japanse mayonaise los met het cèpespoeder en schep in een spuitzakje.
  6. Was de radijsjes goed en schaaf ze op de mandoline in dunne plakjes.
  7. Snijd de tahoon cress los en haal de blaadjes van de cogollos los.
  8. Snijd de enoki los van zijn stam.
  9. Snijd de kalfsentrecote in dunne plakjes van circa 3 millimeter dik.
  10. Verdeel het kalfsvlees over de bordjes en spuit hier wat dotjes van de mayonaise tussen.
  11. Verdeel de cogollos slablaadjes, de plakjes radijs, de enoki en de cress ertussen.
  12. Steek er als laatste wat sesamkrokant bij en bestrooi het gerecht met wat cèpespoeder.

Bereidingswijze | Kant-en-klaar hapje | warme miniquiches

  1. Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking.
  2. Haal de quiches uit de verpakking en leg ze op een bakmatje of een siliconenmatje op een bakplaat.
  3. Bak de quiches af volgens de instructies en serveer op een schaaltje. Serveer onmiddellijk.

Producten uit dit recept

Ingrediënten | huisgemaakte hapje | Kalfsentrecote met cèpesmayonaise, enoki en tahoon cress

  • 240 g kalfsentrecote
  • 80 g aardappelpuree
  • 30 g eiwit
  • 10 g aardappelzetmeel
  • enkele druppels sesamolie
  • ½ el zwart en wit sesamzaad
  • 100 g Japanse mayonaise (kewpie)
  • 1 tl cèpespoeder (eekhoorntjesbrood)
  • 4 witpuntradijsjes
  • ¼ bakje tahoon cress
  • 1 bakje enoki (paddenstoelen)
  • 1 cogollos
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Ingrediënten | kant-en-klaar hapje | warme miniquiches

  • 12-16 miniquiches MNDV

Publicatie datum: 16 november 2021