Langzaam gegaarde procureur van wildzwijn

Langzaam gegaarde procureur van wildzwijn met gekonfijte krieltjes, bimi en een jus met abrikozen.

Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Leg de procureur in een braadslede. Besprenkel het vlees met 3 el olijfolie. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil, rasp ook de gember.
  2. Wrijf de procureur met de sinaasappel, gember en zout en peper naar smaak in.
  3. Voeg de wijn en de tijm toe, pers de sinaasappel uit in de in de braadslee.
  4. Pak de braadslee in met aluminiumfolie zodat er geen vocht ontsnapt. Gaar het vlees 6-7 uur (afhankelijk van de dikte) langzaam in de voorverwarmde oven van ongeveer 125 graden celsius.
  5. Als de procereur klaar is, bak dan de krieltjes a la minute in de olie voor ongeveer 8 minuten met zout, peper en evt wat tijm.
  6. kook de bimi heel kort af in water met zout bak ze op het laatst even mee met de krieltjes.
  7. Pureer de helft van de abrikozen door de jus de veau, snij de andere abrikozen in reepjes.
  8. Zorg dat de overige componenten gereed zijn, maak het bord op naar eigen inzicht en garneer af met wat takjes cress.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 kg procureur van wildzwijn zonder been
  • 8 el olijfolie
  • 1 sinaasappel klein
  • 2 cm gemberwortel geschild
  • 6 tijm takjes
  • 500 g kriel in de schil
  • 2 tijm takjes
  • 8 stronkjes bimi
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • Jus de veau afgebonden
  • Shiso purple