• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Makreelfilet op krokant brood met spinazie en limoensaus

Makreelfilet met een ‘groentesalade’ op toast geserveerd, pompoencrème, spinazie en een jus van limoen

Gang
Lunchgerecht Tussengerecht Voorgerecht
Aantal personen
4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de graten uit de makreel met een gratentang. Je kunt de graat in het midden er ook eventueel uitsnijden.
  2. Trek het vel van de makreelfilet en smeer de filet met behulp van een kwastje in met eiwit.
  3. Kruid met zout en peper en leg met de eiwitkant op het brood.
  4. Snijd het brood strak langs de filet af.
  5. Blancheer de spinazie ongeveer 10 seconden in kokend water en spoel direct koud in ijswater.
  6. Snijd grof en laat uitlekken op een zeef zodat het overtollige vocht eruit loopt.
  7. Kook de choggia bieten in de schil in ruim water met zout gaar en laat ze in het vocht afkoelen.
  8. Verwijder de schil van de biet en snijd in partjes.
  9. Snijd de meiknol in dunne plakjes, steek rond uit en maak ze aan met peper, zout en olijfolie.
  10. Verwarm de saus in een pannetje en stoof de spinazie op met boter, peper en zout en eventueel een beetje nootmuskaat.
  11. Bak de makreel (in de voorbereiding) op de toastkant tot deze krokant is. Draai de makreel 30 seconden op de andere kant (in een voorverwarmde oven op 130 °C kan ook). De broodkant moet krokant zijn en de kern van de makreel mag rauw/glazig zijn.
  12. Dresseer de spinazie op een voorverwarmd bord en leg er de makreel met de broodkant naar boven op.
  13. Dresseer de pompoencrème op de makreel.
  14. Snijd de olijven in tweeën en dresseer met de radijsjes, de biet, de plakjes meiknol en de witlof op de makreel.
  15. Garneer met de landcress.
  16. Dresseer per bord 1 eetlepel jus van limoen om het gerecht heen.

TipDe makreel met het tramezzinibrood kun je prima voorbereiden.

Als de groenten klaar zijn om te dresseren, hoef je alleen nog maar de makreel in de oven te schuiven.

Blancheer de spinazie van tevoren en verwarm deze als je het gerecht wilt serveren.

Opmaaktip Presenteer de groenten mooi op de krokante toast zoals op de foto.

Ingrediënten

  • 4 stuks makreelfilet
  • 2 plakken wit tramezzinibrood
  • 450 g gewassen spinazie
  • 4 el limoensaus
  • 1 eiwit
  • 2 st kleine choggia biet
  • 1 meiknol
  • 1 stronk witlof
  • 12 blaadjes landcress
  • 1 pakje miniradijs (of dungesneden witpuntradijs)
  • 1 spuitzakje pompoencrème
  • 8 zwarte olijven
  • 30 g roomboter