Huisgemaakte minitosti van briochebrood met Wynendale kaas

Huisgemaakte minitosti van briochebrood met Wynendale kaas, sinaasappelmarmelade en witlof & Vijgen en salami van everzwijn. Lekker te combineren met Brugse Zot Blond.  

Gang
Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze | Huisgemaakt hapje | Wynendale kaastosti met marmelade

  1. Snijd de kaas in plakken ter grootte van de sneetjes briochebrood.
  2. Smeer de sneetjes brood lichtjes in met de sinaasappelmarmelade en verdeel de kaas over 4 sneetjes.
  3. Leg er het andere sneetje omgekeerd op en druk lichtjes aan.
  4. Snijd de onderkant van de witlof en snijd in de lengte in reepjes.
  5. Rasp de sinaasappel en voeg de rasp toe aan de witlof. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Vang het sap op en maak er de witlof lichtjes mee aan. Kruid met peper en zout.
  6. Verwarm een klontje roomboter in een antiaanbakpan en bak er de minitosti’s aan beide kanten goudbruin in. Zorg ervoor dat de kaas mooi begint te smelten.
  7. Serveer op een bordje en garneer met de rest van de marmelade, de aangemaakte witlof en enkel partjes uitgesneden sinaasappel.

Bereidingwijze | kant-en-klaar hapje | vijgen en salami van everzwijn

  1. Snijd voor de crackers de vijgen in 8 partjes.
  2. Smeer de crackers lichtjes in met de confituur en verdeel er de plakjes everzwijnsalami over.
  3. Leg er de gesneden vijg tegenaan en garneer met een dotje confituur en eventueel een topje verse kervel.

PAIRING BIER | Brugse Zot Blond  De Brugse Zot is een krachtig,  goudblond bier met een fruitige,  perzikachtige smaak. Het bier is  evenwichtig en heeft een rijke  schuimkraag.

Tosti  De romige, Belgische  roodbacteriekaas sluit perfect  aan bij het Vlaamse   karakter van  de Brugse Zot. De fruitige smaak  van het bier vind je terug in  de marmelade.

Everzwijnsalami  Het fruitige en tegelijkertijd  kruidige en hoppige karakter  van de Brugse Zot is sterk  genoeg om overeind te  blijven naast de diepe  smaken van de salami.  Sterker nog: het versterkt de  wildsmaak van de salami.

Producten uit dit recept

Ingrediënten | huisgemaakte hapje | Wynendale kaastosti met marmelade

  • 8 sneetjes Pain Qnip
  • 200 g Wynendale kaas
  • 4 el sinaasappelmarmelade
  • 1 stronkje witlof
  • 1 sinaasappel
  • klontje roomboter
  • versgemalen peper
  • zout

Ingrediënten | kant-en-klaar hapje | vijgen en salami van everzwijn

  • 8 vijgen & honingscrackers
  • 8 dunne plakjes everzwijnsalami
  • 4 tl vijgenconfituur
  • 1 verse vijg

Publicatie datum: 16 november 2021