Rolletje van biet en krab, geitenkaas met gefermenteerde knoflook

Rolletje van biet gevuld met krab, geitenkaas met gefermenteerde knoflook, 3 soorten biet bietenjus en kruidenolie

Gang
Amuse Voorgerecht Lunchgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de kaas op kamertemperatuur komen en meng deze grof met de gefermenteerde knoflook. Hoe korter je deze mengt hoe meer je de marmering kunt zien.
  2. Vul een mal naar wens met de massa en vries deze aan, (bij het uitserveren) kan deze bevroren op het bord en kun je de geitenkaas na ongeveer een half uur serveren.
  3. Kook 2 rode, 2 gele en 2 chioggiabieten apart af in ruim water en zeezout tot deze gaar zijn en verwijder de schil.
  4. Schaaf de helft van de gekookte bieten in plakjes en steek deze rond uit voor het rolletje.
  5. Maak de krab aan met mayonaise, bieslook en een fijne brunoise van granny smith.
  6. Leg de bieten dakpansgewijs over elkaar in 3 kleuren en vul deze met de krab.
  7. Rol dit op in keukenfolie en zet het even in de koelkast om op te stijven. Na 15 minuten kun je deze met een scherp mes snijden.
  8. Snijd de andere gekookte bieten in kwarten en breng deze op smaak met peper, zout en olijfolie.
  9. Snijd de rauwe bieten afzonderlijk in plakjes en marineer deze kort (15 minuten) met peper, zout, olijfolie en sap van een halve limoen.
  10. Kook het bietensap in tot 1/3e van de massa tot deze stroperig begint te worden en laat het bietensap afkoelen.
  11. Verwarm de zonnebloemolie tot 60 °C en draai in een keukenmachine de peterselie helemaal fijn.
  12. Zeef de peterselie uit de olie.
  13. Presenteer de geitenkaas speels op het bord en dresseer hier de gekookte en gemarineerde biet doorheen.
  14. Leg het rolletje krab ernaast en leg hier de plakjes rauw gemarineerde biet op.
  15. Garneer het gerecht af met de landcress en uitgestoken snijbiet.
  16. Dresseer als laatste het bietensap en de peterselieolie tussen het gerecht en garneer het gerecht met het poeder van eekhoorntjesbrood.

TipDe vormpjes van geitenkaas en gefermenteerde knoflook kun je van tevoren maken en invriezen.

Maak het rolletje van krab van tevoren. Dit kun je prima voorbereiden.

Producten uit dit recept

×

Ingrediënten

  • 3 gele bieten
  • 3 rode bieten
  • 3 chioggiabieten
  • 120 g krabvlees schoon
  • 20 g mayonaise (zure)
  • 3 g fijngesneden bieslook
  • 1 grannysmithappel
  • 200 g zachte geitenkaas (Bettine)
  • 25 g gefermenteerde knoflook (BRESC)
  • verse zuring / vene cress
  • 3 dl bietensap
  • 2 dl zonnebloemolie
  • 1 bos peterselie
  • eekhoorntjesbroodpoeder
  • snijbiet 2 stelen
  • enkele takjes landcress
  • ½ limoen

Publicatie datum: 16 november 2021