Zoete aardappel soep met krokante ham

Fluweelzachte zoete aardappelsoep met een hartige bite van krokant gebakken ham. Heerlijk en eenvoudig!

Gang
Hapje Tussengerecht Voorgerecht

Bereidingswijze

  1. Maak de knoflook schoon, bak deze kort in de boter.
  2. Voeg de geschilde aardappels toe in kleine stukjes, bak deze even mee en voeg het water toe.
  3. Kook dit lekker gaar en voeg de bouillon blokjes toe.
  4. Pureer alles en voeg de room toe, breng het op smaak met zout en peper
  5. Leg de plakken ham tussen een paar velletjes keukenpapier en verwarm dit voor 3 minuten op ongeveer 900 watt in de magnetron, nu is je ham lekker krokant.
  6. Serveer de soep in een leuk glas met een stukje krokante ham op de rand van het glas, leg daar een klein quenelles creme fraise op. En eventueel een leuk takje.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram boter
  • 1 kg zoete aardappels
  • 1,4 liter water
  • 2 runderbouillon blokjes
  • Scheutje room
  • 50 gram Crème fraîche
  • 4 hele plakjes prosciutto ham